SIUN

Statens inspektion för försvarsunderrättelseverksamheten

Lediga tjänster

En av Siuns medarbetare går vidare till en annan anställning och vi söker nu en

Jurist

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som jurist deltar du i myndighetens granskningsverksamhet. Arbetet innebär att du förbereder granskningarna i nära kontakt med myndigheterna. Det innebär också att sätta upp och föredra förslag till beslut. Du kommer även att utreda frågor från enskilda om de varit föremål för otillbörlig signalspaning. Myndighetens förvaltningsrättsliga uppgifter är också en del av ditt arbete, t.ex. frågor om utlämnande av allmän handling och upphandling.


Din profil

Du som söker ska ha en juristexamen (180 p. eller 270 hp.). Du ska ha gedigen erfarenhet av att ha arbetat med förvaltningsrättsliga frågor samt ha minst fem års erfarenhet från statlig verksamhet. Du ska också ha kunskap om frågor som rör offentlighet och sekretess. Erfarenhet av tillsyns- eller granskningsverksamhet och arbete med personuppgiftslagstiftning är en merit. Vi söker dig som är prestigelös, har god samarbetsförmåga samt förmåga att upprätthålla goda relationer i arbetet. Vi fäster stor vikt vid att du har hög integritet, gott omdöme och förmåga att arbeta i en liten myndighet med mycket höga sekretesskrav.
I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som föregås av sex månaders provanställning. Vi arbetar i moderna och attraktiva lokaler i Kista. Vi tillämpar individuell lönesättning. Hos oss har du goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård.

Information

Eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll är en förutsättning för anställning. Enligt tillämpliga arkivföreskrifter arkiveras ansökningshandlingarna i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta kanslichefen Maria Broms Hagelin, 08-5550 45 50. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Du är välkommen att söka tjänsten genom att skicka ett personligt brev och CV till jobb@siun.se. Märk ansökan 50-2016Ö.

Sista ansökningsdag är den 4 september 2016.

 

 

Statens inspektion för försvarsunderrättelseverksamheten, Box 1140, 164 22 KISTA

Telefon: 08-555 045 50, Fax: 08-555 045 60, E-post: registrator@siun.se, Org.nr: 202100-6214